Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna experienta de vizitare. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Afla detalii aici.  afla mai mult  OK


programul meu
Maratonul, cursa de anduranta pe o distanta de 42.195 km, este o proba care implica un consum energetic foarte ridicat. Principiile care stau la baza unui maraton de succes sunt simple: stabilirea unui target realist, antrenamentul regulat si adoptarea unei diete echilibrate. Pentru un sportiv, dieta este la fel de importanta ca antrenamentele saptamanale. Nu doar ca ii permite pastrarea unei greutati corporale optime, dar ii si permite sa isi atinga potentialul maxim in timpul competitiei si prevenirea asa-numitului zid de la km 30. Zidul de la Km30 apare atunci cand toate rezervele de glicogen stocate in ficat si in muschi se epuizeaza. Glicogenul este ars rapid de catre corp pentru a-ti furniza energie instantaneu. Un alergator poate stoca aproximativ 2000kcal sub forma de glicogen, ceea ce i-ar fi suficient pentru aproximativ 30 de km. In momentul in care rezervele de glicogen sunt epuizate, corpul este nevoit sa obtina energie arzand din grasimile stocate. Arderea grasimilor este mult mai lenta in comparatie cu arderea glicogenului. In acel punct se declanseaza o oboseala puternica, brusca, si senzatia ca nu mai poti face nici un pas te blocheaza. Antrenamentul si dieta joaca un rol esential in favorizarea acumularii de glicogen in muschi.
Isostar Cola Energy Booster Gel, 5x20g
 

La km 30 la nevoie

Isostar Cola Energy Booster Gel, 5x20g

Isostar Cola Energy Booster Gel reprezintă un impuls ideal sub forma unei doze. Acest gel conţine extracte de cola, este bogat în carbohidraţi uşor de asimilat de către organism şi are un efect energizant. În plus, conţine vitaminele B1, B2, B6 şi PP ce contribuie la metabolismul energetic. Vitaminele B2, PP şi B6 ajută la reducerea oboselii. 

sfatul Isostar

In jurul km 30 al unui maraton rezervele de glicogen se epuizeaza. Binecunoscuta in randul sportivilor de maraton, aceasta senzatie este supranumita si "zid". Pentru a preveni acest fenomen, ia un pliculet de Energy Gel impreuna cu 200ml de apa. Acesta se absoarbe incepand cu cavitatea bucala, aducand un aport instantaneu de energie.

Gelul este bogat in glucide simple, usor de digerat, in vitamina B1 pentru a facilita asimilarea si transformarea in energie a acestor glucide si in sodiu, pentru prevenirea crampelor si compensarea pierderilor sudorale. Te vei simti revigorat in cateva clipe, gata sa continui.