Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna experienta de vizitare. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Afla detalii aici.  afla mai mult  OK


programul meu
Maratonul, cursa de anduranta pe o distanta de 42.195 km, este o proba care implica un consum energetic foarte ridicat. Principiile care stau la baza unui maraton de succes sunt simple: stabilirea unui target realist, antrenamentul regulat si adoptarea unei diete echilibrate. Pentru un sportiv, dieta este la fel de importanta ca antrenamentele saptamanale. Nu doar ca ii permite pastrarea unei greutati corporale optime, dar ii si permite sa isi atinga potentialul maxim in timpul competitiei si prevenirea asa-numitului zid de la km 30. Zidul de la Km30 apare atunci cand toate rezervele de glicogen stocate in ficat si in muschi se epuizeaza. Glicogenul este ars rapid de catre corp pentru a-ti furniza energie instantaneu. Un alergator poate stoca aproximativ 2000kcal sub forma de glicogen, ceea ce i-ar fi suficient pentru aproximativ 30 de km. In momentul in care rezervele de glicogen sunt epuizate, corpul este nevoit sa obtina energie arzand din grasimile stocate. Arderea grasimilor este mult mai lenta in comparatie cu arderea glicogenului. In acel punct se declanseaza o oboseala puternica, brusca, si senzatia ca nu mai poti face nici un pas te blocheaza. Antrenamentul si dieta joaca un rol esential in favorizarea acumularii de glicogen in muschi.
Isostar Tablete Izotonice Orange, 120g
 

Finish

Isostar Tablete Izotonice Orange, 120g

Tabletele efervescente sunt special adaptate pentru efortul de scurta durata dar intens, avand o doza corespunzatoare de carbohidrati, energie (87 kcal/portie) si micro-nutrienti. Aceasta bautura izotonica ofera o hidratare optima si un drenaj gastric corespunzator. Este, de asemenea, bogata in vitaminele C, E, B1,Calciu si Magneziu:

 - vitamina B1 contribuie la conversia mancarii in energie;

 - vitaminele C si E  sunt implicate in protectia antioxidanta a componentelor celulare;

 - vitamina C poate contribui la reducerea oboselii;

 - calciu si magneziu contribuie la buna functionare a musculaturii.

Aceasta bautura carbohidrata este foarte buna de folosit dupa exercitiile fizice. 

sfatul Isostar

O astfel de cursa pe distanta lunga atrage dupa sine pierderi importante de apa, minerale si diminuarea semnificativa a rezervelor de glicogen din muschi. Aceasta oboseala generala a organismului poate provoca dureri sau rigiditate musculara.

Dupa incheierea cursei dilueaza 2 tablete Powertabs Fast Hydration in 500ml de apa pentru a obtine o bautura izotonica, saraca in energie. Aceasta permite o recuperare lenta, gratie carbohidratilor, mineralelor si vitaminelor din grupa B, C si E. Din toata gama Isostar, tabletele au cel mai rapid efect in rehidratare si reincarcare electrolitica.