Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna experienta de vizitare. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Afla detalii aici.  afla mai mult  OK


programul meu
Maratonul, cursa de anduranta pe o distanta de 42.195 km, este o proba care implica un consum energetic foarte ridicat. Principiile care stau la baza unui maraton de succes sunt simple: stabilirea unui target realist, antrenamentul regulat si adoptarea unei diete echilibrate. Pentru un sportiv, dieta este la fel de importanta ca antrenamentele saptamanale. Nu doar ca ii permite pastrarea unei greutati corporale optime, dar ii si permite sa isi atinga potentialul maxim in timpul competitiei si prevenirea asa-numitului zid de la km 30. Zidul de la Km30 apare atunci cand toate rezervele de glicogen stocate in ficat si in muschi se epuizeaza. Glicogenul este ars rapid de catre corp pentru a-ti furniza energie instantaneu. Un alergator poate stoca aproximativ 2000kcal sub forma de glicogen, ceea ce i-ar fi suficient pentru aproximativ 30 de km. In momentul in care rezervele de glicogen sunt epuizate, corpul este nevoit sa obtina energie arzand din grasimile stocate. Arderea grasimilor este mult mai lenta in comparatie cu arderea glicogenului. In acel punct se declanseaza o oboseala puternica, brusca, si senzatia ca nu mai poti face nici un pas te blocheaza. Antrenamentul si dieta joaca un rol esential in favorizarea acumularii de glicogen in muschi.
Isostar Reload Sport Bar Ciocolata, 3x40g
 

+15 min

Isostar Reload Sport Bar Ciocolata, 3x40g

Batonul Isostar Reload After Sport este special creat pentru a optimiza faza de recuperare a sportivilor şi mai ales pentru aceia care practică un sport de anduranţă. Conţinutul său garantat cu proteine (25%) contribuie la menţinerea şi creşterea masei musculare. Conţinutul său de carbohidraţi promoveaza restaurarea energiei, a rezervelor de glicogen şi a vitaminelor din corp, iar conţinutul mineral compensează pierderile prin transpiraţie din timpul exerciţiilor:

- vitaminele B1, PP şi B6 contribuie la metabolismul energetic;

- vitaminele C, E şi B2 sunt implicate în protecţia antioxidantă a componentelor celulare;

- vitamina C poate contribui la reducerea oboselii;

- calciul şi magneziul contribuie la buna funcţionare a musculaturii;

- vitamina B6 contribuie la metabolismul proteinelor şi al glicogenului.

Formatul său single-pack, go-anywhere şi aroma de ciocolată îl face însoţitorul ideal pentru o recuperare placută şi eficientă.

sfatul Isostar

Cursa s-a incheiat, dar muschii au fost intens solicitati, fragilizati. Dupa ce ai trecut linia de sosire, mananca un baton Reload Sport Bar, impreuna cu cateva guri de Powertabs Fast Hydration. Bogat in proteine, glucide, minerale, vitaminele C, E si cele din grupa B, acest baton optimizeaza recuperarea musculara si reluarea rapida a antrenamentului sportiv, gata pentru o noua provocare. Continutul de proteine (10g/ baton) contribuie la mentinerea masei musculare iar carbohidratii ajuta la refacerea rezervelor energetice.