Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna experienta de vizitare. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Afla detalii aici.  afla mai mult  OK


programul meu
Maratonul, cursa de anduranta pe o distanta de 42.195 km, este o proba care implica un consum energetic foarte ridicat. Principiile care stau la baza unui maraton de succes sunt simple: stabilirea unui target realist, antrenamentul regulat si adoptarea unei diete echilibrate. Pentru un sportiv, dieta este la fel de importanta ca antrenamentele saptamanale. Nu doar ca ii permite pastrarea unei greutati corporale optime, dar ii si permite sa isi atinga potentialul maxim in timpul competitiei si prevenirea asa-numitului zid de la km 30. Zidul de la Km30 apare atunci cand toate rezervele de glicogen stocate in ficat si in muschi se epuizeaza. Glicogenul este ars rapid de catre corp pentru a-ti furniza energie instantaneu. Un alergator poate stoca aproximativ 2000kcal sub forma de glicogen, ceea ce i-ar fi suficient pentru aproximativ 30 de km. In momentul in care rezervele de glicogen sunt epuizate, corpul este nevoit sa obtina energie arzand din grasimile stocate. Arderea grasimilor este mult mai lenta in comparatie cu arderea glicogenului. In acel punct se declanseaza o oboseala puternica, brusca, si senzatia ca nu mai poti face nici un pas te blocheaza. Antrenamentul si dieta joaca un rol esential in favorizarea acumularii de glicogen in muschi.
Isostar Reload After Sport Drink, 450g
 

+15 min

Isostar Reload After Sport Drink, 450g

Bautura Reload After Sport este special conceputa pentru recuperea de dupa efortul sportiv, avand un continut ridicat de carbohidrati, proteine, vitamine si minerale. De aceea momentul ideal al utilizarii acesteia este la 15 minute dupa incheierea activitatii, datorita aparitiei unei ferestre metabolice ce permite asimilarea corecta a elementelor nutritionale.

sfatul Isostar

Maratonul s-a incheiat, insa urmeaza o etapa la fel de importanta pentru organismul tau - recuperarea. Prin transpiratie ai pierdut atat apa cat si electrolitii din organism. Aceste pierderi, asociate oboselii de dupa cursa pot duce la dureri si spasme musculare.  

Pentru refacerea rapida dupa efort muscular intens, Isostar a creat aceasta pudra pentru bautura cu aport de proteine (20%) si carbohidrati. Proteinele de inalta calitate biologica, vitaminele B1, B2, B6, C si E, niacina, calciul si magneziul contribuie la reducerea oboselii si permit reluarea la scurt timp a antrenamentelor sau a competitiilor. Se recomanda consumul la cca 15 minute dupa efort, datorita aparitiei unei ferestre metabolice ce permite asimilarea corecta a elementelor nutritionale.