Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna experienta de vizitare. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Afla detalii aici.  afla mai mult  OK


programul meu
Maratonul, cursa de anduranta pe o distanta de 42.195 km, este o proba care implica un consum energetic foarte ridicat. Principiile care stau la baza unui maraton de succes sunt simple: stabilirea unui target realist, antrenamentul regulat si adoptarea unei diete echilibrate. Pentru un sportiv, dieta este la fel de importanta ca antrenamentele saptamanale. Nu doar ca ii permite pastrarea unei greutati corporale optime, dar ii si permite sa isi atinga potentialul maxim in timpul competitiei si prevenirea asa-numitului zid de la km 30. Zidul de la Km30 apare atunci cand toate rezervele de glicogen stocate in ficat si in muschi se epuizeaza. Glicogenul este ars rapid de catre corp pentru a-ti furniza energie instantaneu. Un alergator poate stoca aproximativ 2000kcal sub forma de glicogen, ceea ce i-ar fi suficient pentru aproximativ 30 de km. In momentul in care rezervele de glicogen sunt epuizate, corpul este nevoit sa obtina energie arzand din grasimile stocate. Arderea grasimilor este mult mai lenta in comparatie cu arderea glicogenului. In acel punct se declanseaza o oboseala puternica, brusca, si senzatia ca nu mai poti face nici un pas te blocheaza. Antrenamentul si dieta joaca un rol esential in favorizarea acumularii de glicogen in muschi.
Isostar Long Distance Energy Sport Bar, 3x40g
 

-3h

Isostar Long Distance Energy Sport Bar, 3x40g

Batonul Isostar Long Distance Energy este produs pe bază de cereale sub formă de fulgi şi fructe uscate (caise, prune), este un amestec de carbohidraţi simpli şi complecşi, ce furnizează energie pentru efortul intens şi prelungit. Este bogat în vitaminele B1, B2, PP, B6, C şi E:

- vitaminele B1, PP şi B6 contribuie la metabolismul energetic;

- vitaminele C, E şi B2 sunt implicate în protecţia antioxidantă a componentelor celulare;

- vitamina B6 este implicată în funcţionarea normală a celulelor roşii din sânge; acestea joacă un rol esenţial în oxigenarea ţesuturilor, inclusiv a ţesuturilor musculare.

Acest baton este în special apreciat de sportivii de top pentru gustul său deosebit.

sfatul Isostar

Maratonul ce te asteapta iti va solicita mari rezerve de energie. Bogat in glucide, batonul Long Distance Energy te va ajuta sa-ti completezi rezervele de energie inainte de start. Bogat in vitamine ce contribuie la metabolismul energetic (B1 si PP) si cu proprietati antioxidante (C, E si B2). Consuma 2 batoane impreuna cu 200ml de lichid (de preferat apa) la ultima masa dinaintea cursei, cu 3h inainte de start.