Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna experienta de vizitare. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Afla detalii aici.  afla mai mult  OK


programul meu
Maratonul, cursa de anduranta pe o distanta de 42.195 km, este o proba care implica un consum energetic foarte ridicat. Principiile care stau la baza unui maraton de succes sunt simple: stabilirea unui target realist, antrenamentul regulat si adoptarea unei diete echilibrate. Pentru un sportiv, dieta este la fel de importanta ca antrenamentele saptamanale. Nu doar ca ii permite pastrarea unei greutati corporale optime, dar ii si permite sa isi atinga potentialul maxim in timpul competitiei si prevenirea asa-numitului zid de la km 30. Zidul de la Km30 apare atunci cand toate rezervele de glicogen stocate in ficat si in muschi se epuizeaza. Glicogenul este ars rapid de catre corp pentru a-ti furniza energie instantaneu. Un alergator poate stoca aproximativ 2000kcal sub forma de glicogen, ceea ce i-ar fi suficient pentru aproximativ 30 de km. In momentul in care rezervele de glicogen sunt epuizate, corpul este nevoit sa obtina energie arzand din grasimile stocate. Arderea grasimilor este mult mai lenta in comparatie cu arderea glicogenului. In acel punct se declanseaza o oboseala puternica, brusca, si senzatia ca nu mai poti face nici un pas te blocheaza. Antrenamentul si dieta joaca un rol esential in favorizarea acumularii de glicogen in muschi.
Isostar Fast Hydration Orange, 500ml
 

-1h

Isostar Fast Hydration Orange, 500ml

 

Fast Hydration este o bautura izotonica, gata de baut in timpul exercitiilor, fiind creata sa raspunda nevoilor sportivilor oferind:
- o buna hidratare: formula izotonica furnizeaza o hidratare rapida si un drenaj gastric optim; bauta inainte de efortul fizic, optimizeaza stocurile de fluide inaintea inceperii cursei; apoi in timpul efortului fizic te ajuta sa iti cresti performanta si rezistenta, limiteaza riscul problemelor gastro-intestinale si intr-un final iti permite o buna recuperare dupa efort.
- o excelenta sursa de energie
- o sursa de micronutrienti, in special calciu si magneziu, ce contribuie la o buna functionare a musculaturii si o recuperare buna. 
- este de asemenea bogata in vitamina B1 ce contribuie la convertirea alimentelor in energie.
Practica si eficienta se potriveste tuturor sportivilor, atat barbatilor car si femeilor.
sfatul Isostar

In timpul unei curse de maraton poti pierde pana la 5% din greutatea corpului, reprezentand apa. Este deci important sa nu pleci de la start deshidratat, mai ales atunci cand afara este cald sau foarte frig.

Cu o ora inaintea cursei, bea la fiecare 15-20 de minute, cateva guri de bautura izotonica si energizanta Hydrate & Perform - echivalentul unui bidon de 500ml. Aceasta bautura izotonica ofera corpului inainte de start o hidratare optima. In acelasi timp te ajuta sa combati si o eventuala hipoglicemie determinata de stres.