Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna experienta de vizitare. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Afla detalii aici.  afla mai mult  OK


programul meu
Maratonul, cursa de anduranta pe o distanta de 42.195 km, este o proba care implica un consum energetic foarte ridicat. Principiile care stau la baza unui maraton de succes sunt simple: stabilirea unui target realist, antrenamentul regulat si adoptarea unei diete echilibrate. Pentru un sportiv, dieta este la fel de importanta ca antrenamentele saptamanale. Nu doar ca ii permite pastrarea unei greutati corporale optime, dar ii si permite sa isi atinga potentialul maxim in timpul competitiei si prevenirea asa-numitului zid de la km 30. Zidul de la Km30 apare atunci cand toate rezervele de glicogen stocate in ficat si in muschi se epuizeaza. Glicogenul este ars rapid de catre corp pentru a-ti furniza energie instantaneu. Un alergator poate stoca aproximativ 2000kcal sub forma de glicogen, ceea ce i-ar fi suficient pentru aproximativ 30 de km. In momentul in care rezervele de glicogen sunt epuizate, corpul este nevoit sa obtina energie arzand din grasimile stocate. Arderea grasimilor este mult mai lenta in comparatie cu arderea glicogenului. In acel punct se declanseaza o oboseala puternica, brusca, si senzatia ca nu mai poti face nici un pas te blocheaza. Antrenamentul si dieta joaca un rol esential in favorizarea acumularii de glicogen in muschi.
Isostar Bicarbonat, 71g
 

-1h

Isostar Bicarbonat, 71g

Bicarbonatul de sodiu neutralizeaza acumularea de acid lactic, ce cauzeaza crampe musculare. Acidul lactic este un metabolit produs de organism in timpul exercitiilor scurte, intense si repetate, cauzând frecvent crampe. Aceasta pudra este bogata in sodiu, vitamina B1 și magneziu (228% din doza zilnica recomandata/100g):

-  magneziul contribuie la functionarea corecta a musculaturii si reduce oboseala;
- vitamina B1 contribuie la funcționarea corectă a sistemului nervos, puternic implicată în contracția musculară în timpul eforturilor scurte, repetitive.
sfatul Isostar

Cursa de rezistenta, maratonul, este o disciplina care implica un consum ridicat de energie pentru care trebuie sa fii pregatit inainte, in timpul competitiei (pentru a preveni asa-numitul zid de la km 30) si la sfarsitul ei. 

Consumul de Isostar Bicarbonat cu 1 ora inainte de maraton te va feri de aparitia crampelor, neutralizand efectul acidul lactic produs de corpul tau in timpul efortului sportiv.