Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna experienta de vizitare. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Afla detalii aici.  afla mai mult  OK


programul meu
Maratonul, cursa de anduranta pe o distanta de 42.195 km, este o proba care implica un consum energetic foarte ridicat. Principiile care stau la baza unui maraton de succes sunt simple: stabilirea unui target realist, antrenamentul regulat si adoptarea unei diete echilibrate. Pentru un sportiv, dieta este la fel de importanta ca antrenamentele saptamanale. Nu doar ca ii permite pastrarea unei greutati corporale optime, dar ii si permite sa isi atinga potentialul maxim in timpul competitiei si prevenirea asa-numitului zid de la km 30. Zidul de la Km30 apare atunci cand toate rezervele de glicogen stocate in ficat si in muschi se epuizeaza. Glicogenul este ars rapid de catre corp pentru a-ti furniza energie instantaneu. Un alergator poate stoca aproximativ 2000kcal sub forma de glicogen, ceea ce i-ar fi suficient pentru aproximativ 30 de km. In momentul in care rezervele de glicogen sunt epuizate, corpul este nevoit sa obtina energie arzand din grasimile stocate. Arderea grasimilor este mult mai lenta in comparatie cu arderea glicogenului. In acel punct se declanseaza o oboseala puternica, brusca, si senzatia ca nu mai poti face nici un pas te blocheaza. Antrenamentul si dieta joaca un rol esential in favorizarea acumularii de glicogen in muschi.
Isostar Actifood Gel Mere, 90g
 

Cate o jumatate la km 10 si km 15

Isostar Actifood Gel Mere, 90g

Avand o formula ultra-energizanta (97 % din energie din glucide), si un continut ridicat de vitaminele C, E si B1, gelurile actifood sunt aliatul nr.1 in sporturile de anduranta precum ciclismul, triatlonul, alergarea.

- vitaminele B1 si C contribuie la conversia alimentelor in energie;

- vitamina C contribuie la reducerea oboselii;

- vitamina E este implicata in protectia antioxidanta a componentelor celulare;

Avand o textura unica, comparativ cu alte geluri, cu adevarate bucati de fructe, este recomandat in timpul efortului sportiv, fara a mai fi necesar consumul de apa. Gelul este furnizat intr-un ambalaj maleabil si usor de utilizat datorita capacului resigilabil, potrivit oricarui eveniment.

sfatul Isostar

Intr-o astfel de cursa de anduranta, ai nevoie de aporturi energetice regulate pentru a putea face fata efortului. Consuma o jumatate de Energy Gel Actifood, de preferat cu cateva guri de apa (pentru a-i grabi absorbtia), la km 10 si cealalta jumatate la km 15 al cursei. 

Acest gel concentrat pe baza de piure de fructe furnizeaza glucide pentru improspatarea rezervelor de energie. Vitamina B1 contribuie la transformarea nutrientilor in energie, iar vitaminele C si E ajuta la protectia antioxidanta a compusilor celulari. Nu in ultimul rand, vitamina C (41mg/gel) ajuta la reducerea starii de oboseala.